logo Darwine

Gewoon goede software

Websites, apps, games en meer


Ons werk

Websites

"Sinds 1996". De eerste vacature search-engine van Nederland was van onze hand. Later hebben we sites gemaakt waarin men met elkaar kennis maakt en kennis deelt: 'sociale software'. Vaak een cultuuromslag, maar door ingewikkelde zaken eenvoudig te maken -én door het belang van de gebruikers centraal te stellen- vaak succesvol.

klik hier knop Social software...

Dankzij internet heeft de gebruiker nu de touwtjes in handen. Het is niet moeilijk ivoren torens om te gooien. Veel lastiger is het om online samen te werken en iets constructief op te bouwen.

Wij begeleiden en ontwikkelen tools om dit te faciliteren: vertrouwen, betrokkenheid, creativiteit en besluitvorming om een paar aandachtsvelden te noemen.
Social Software
Onze software heeft regelmatig de kloof tussen burger en politiek kleiner gemaakt. Vraag ons te vertellen over het AZC in de Gemeente Zaanstad, 'Inspraak Nieuwe Stijl' bij Rijkswaterstaat of het 'Paard van Troje' voor het NIP.

Meer horen?

website MOM medicatie systeem

Computer games

Voor we websites maakten, maakten we computergames - en doen dat nog steeds: bij games staat de informatiestroom niet centraal, maar het sturen van gedrag (door te belonen, verleiden, en te leren van elkaar). Deze insteek werkt, óók bij websites en apps: we sturen en motiveren mensen tot gedrag waar allen de vruchten van plukken.

klik hier knop Wat zijn de spelregels - en van wie?...

In 1999 hebben we een bijzonder spel voor Jumbo gemaakt dat je beeldscherm met een pen van €1,- veranderde in een touchscreen.

Nu maken we multiplayer-omgevingen in HTML5. Zoals het Amelandspel: bordversie, spelregels, digitale versie
Het Amelandspel
Maar de meeste game technieken gebruiken we onzichtbaar in onze 'serieuze' software.

Meer horen?

Homeless game

Innovatief

Alles verandert snel, zeker in ons vakgebied. Ondanks -of juist daardóór- kunnen we kritisch naar hypes kijken. We rennen niet achter elke rattenvanger aan.

klik hier knop Blijven leren - nooit stilstaan...

Als klein bedrijf moeten we het hebben van vernieuwing: grote bedrijven blijken niet zo snel iets nieuws te kunnen leren en realiseren. Niet alleen op het gebied van techniek, ook op het gebied van groepsgedrag zoeken we het nieuwe.

Zo hebben we een casual game ontwikkeld voor grote bedrijven om intern het onderling vertrouwen tussen medewerkers te vergroten. Het verandert de bedrijfscultuur op drie niveaus: informeel contact neemt toe, beter inzicht in de organisatie en men kan sneller vertrouwen vinden.
Spelregels Iterative Prisoners Dilemma
Download hier een presentatie over het spel (PDF-bestand, 4,5Mb).

Een keertje spelen?

Sociale Netwerk Analyse

Onze klanten

Aafje
Achmea
Andarr
APOPO
Bart de Graaff Foundation
Caland/schoen
Kwaliteitsinstituut CBO
Instituut Clingendael
Derks en Derks
Waterschap De Dommel
ECE Erasmus Centre for Entrepreneurship
Enactus
Erasmus Universiteit Rotterdam
FMF
FNV bondgenoten
HES Amsterdam
HKU
HRO Rotterdam
JUMBO spellen
KPN
Logica CMG
Medimo
Ministerie van Defensie
Rijkswaterstaat
NIP
Parc ADS
PTT Post
Rotterdam Internet Valley
Rotterdam Media Commission
Gemeente Rotterdam
Sanquin bloedbank
TU Delft
Universiteit Utrecht
WML
Yes!Delft
Gemeente Zaanstad

Onze passie

Maatwerk

Onze software moet 'werken'. Succes zit in de details - iedereen moet zich er thuis voelen. Persoonlijke smaak of voorkeur is leidend. In ruil voor maatwerk krijgen we succes.

klik hier knop Zo organiseren we succes...

Onze lol zit op de werkvloer. Hoe zorg je dat de software écht werkt? Door de gebruikers écht te begrijpen en écht te helpen.

Soms door dure scan-software te vervangen door een paar iPads, dan weer door IT-budget niet aan programmeren te besteden maar aan een goede borrel of lunch.
Hacking Work
Een prikkelend boek ;-)

Als mensen op de werkvloer vleugels krijgen door goede software die op hun huid geschreven is, heb je een sterk wapen in je hand. Het succes zit in deze kleine dingen.

Wil je ook vleugels?

Instituut Clingendael

Het resultaat telt

Door onze ervaring kunnen we écht helpen: van online verdienmodellen tot ISO-certificatie. Via diverse programma's helpen we in onze vrije tijd startups impact te maken en winstgevend te worden.

klik hier knop ICT als stukje in een groter geheel...

Vernieuwing komt uit onverwachte hoek - rare eenlingen lijken hier beter toe in staat dan 'de gevestigde orde'. Startups zijn onze toekomst.

Wij bieden begeleiding op het gebied van techniek, creativitieit en ondernemerschap. Geen van deze drie gebieden moet de ander overheersen - het succes zit in de combinatie.

Download hier de cursus 'How to Start a Startup' van Stanford University 2015 (PDF-bestand 8Mb).
How to Start a Startup
Met veel passie en plezier helpen we 'onmogelijke dromen' realiteit worden. Het is ons vaker gelukt! ;-)

Kennis maken?

APOPO ratten trainen om landmijnen en TBC te detecteren

Robotica en meer

Onze generatie heeft de ontwikkeling van de computer meegemaakt: "one tool to rule them all". Onze kinderen zullen meemaken dat alle dingen om hen heen 'levend' worden. Hoe gaat die wereld eruit zien? Hoe willen wij zelf dat de wereld om ons heen werkt? Deze zoektocht inspireert en intrigeert. We vullen onze vrije tijd dus graag met Arduino's, robots en stinkende soldeerbouten...

Innovatie: onze passie!...

Nieuwe dingen ontdekken is onze passie - we geven deze liefde graag door. Maandelijks spelen we met hardware: Arduino, Raspberry Pi en robotica...

Zo organiseren we in onze vrije tijd technieklessen voor het primair onderwijs in onze buurt: van robots programmeren tot skelters bouwen. We geven de AERobot of de Edison robots in bruikleen, samen met gratis lesmateriaal (PDFs-gezipt 67,5Mb).
Edison robot met LEGO Technic
Ken je scholen bij je in de buurt met die behoefte?
Laat het ons weten en we helpen ze kostenloos aan deze lessen!

Wil je robots?

AERobot